Barry Trotz zegt dat hij volgend seizoen niet zal coachen in NHL

Barry Trotz zegt dat hij volgend seizoen niet zal coachen in NHL

Barry Trotz zal volgend seizoen niet coachen in de NHL, vertelde hij vrijdag aan NHL.com. Trotz werd start mei ontslagen door de Islanders en was misschien wel de grootste naam op de coachingmarkt met 914 overwinningen in het reguliere seizoen en een Stanley Cup op zijn cv.

“Het betekent niet dat ik niet ga coachen. Ik ga nu gewoon niet coachen. Ik doe dit al 25 jaar achter elkaar en ik heb veel dingen op een laag pitje gezet en ik denk dat het tijd is “Zei Trotz. “Het enige dat ik wel weet, en het is een fout die iedereen maakt, is dat je denkt dat je tijd hebt en niet. En dit is dus mijn tijd waarop ik veel dingen kan doen die ik” Ik heb voor hen gezorgd, voor gemoedsrust voor alles, dus ik zal er 100 procent voor zijn als ik er weer in kom en ik zal er een betere coach voor zijn. “

Het verhaal zei dat Trotz, die uit Dauphin, Manitoba komt, werd achtervolgd door de Winnipeg Jets, maar het staff vertelde dat hij volgend seizoen niet zou coachen. Trotz had nog één seizoen op zijn contract bij de Islanders toen hij werd ontslagen.

Pierre LeBrun van de Athletic meldde eerder dat Trotz met de Nashville Predators had gesproken over een frontofficefunctie. Trotz coachte 1196 wedstrijden met de Predators van hun eerste seizoen in 1998-99 tot en met 2013-14.

Trotz, 59, is tweevoudig winnaar van de Jack Adams Award (in 2016 met de Capitals en 2019 met de Islanders) en received de 2018 Stanley Cup met de Capitals. Zijn 1.812 gecoachte wedstrijden zijn de tweede in de geschiedenis van de NHL na de 2.141 van Scotty Bowman en zijn 914 overwinningen zijn de derde meest in de geschiedenis van de NHL.

Trotz ging vorig seizoen 37-35-10 met de Islanders na het maken van back-to-back reizen naar de Japanese Convention-finale, waar New York beide keren verloor van de Tampa Bay Lightning.

De Jets, Boston Bruins en Detroit Pink Wings zijn de enige NHL-teams met vacatures voor hoofdcoaching.

(Foto: Brad Penner / USA Immediately)

About Sugito marwoto

Check Also

2022 MLB All-Star Game-roosters: werpers, reserves onthuld

2022 MLB All-Star Game-roosters: werpers, reserves onthuld

De 92e MLB All-Star-game is iets meer dan een week verwijderd en de volledige roosters …