Commandanten DC Jack Del Rio verdedigt tweets, noemt de rellen van 6 januari een ‘stof omhoog’

Commandanten DC Jack Del Rio verdedigt tweets, noemt de rellen van 6 januari een ‘stof omhoog’

De defensieve coördinator van Washington Commanders, Jack Del Rio, verdedigde een tweet die hij eerder deze week plaatste en waarin hij zich afvroeg waarom protesten na de moord op George Floyd door de politie niet op dezelfde manier werden besproken als de opstand in het Capitool van de VS op 6 januari 2021 .

Del Rio verwees naar de rellen waarbij duizenden mensen het Capitoolgebouw van het land inbraken en vernielen in een poging om de presidentsverkiezingen van 2020 ongedaan te maken als een “stof-up”.

“Ik druk mezelf gewoon uit”, zei Del Rio woensdag tegen verslaggevers. “En ik denk dat wij als Amerikanen het recht hebben om ons uit te drukken, vooral als je respectvol bent. Ik ben respectvol.”

‘Ik heb alleen een simpele vraag gesteld,’ vervolgde hij. “Laten we maar meteen beginnen. Wat heb ik gevraagd? Een simpele vraag. Waarom onderzoeken we die dingen niet als we gaan praten (6 januari)? Waarom onderzoeken we die dingen niet?

“Omdat ik het moeilijk vind om te zeggen dat ik er realistisch naar kan kijken. Ik zie de beelden op television. Het levensonderhoud van mensen wordt vernietigd, bedrijven worden platgebrand. Geen probleem.

“En dan hebben we een opruimactie in het Capitool. Niets is afgebrand. En we gaan het niet hebben over… we gaan daar een grote deal van maken. Ik denk gewoon dat het een soort van twee normen is.”

Del Rio maakte deze opmerkingen nadat hem werd gevraagd of hij al dan niet bereid zou zijn om met zijn spelers een tweet van 6 juni toe te spreken, waarin hij schreef:

“Zou graag ‘het hele verhaal’ willen begrijpen waarom de zomer van rellen, plunderingen, branden en de vernietiging van persoonlijke eigendommen nooit wordt besproken, maar dit is ???”

Del Rio vertelde woensdag aan verslaggevers dat hij ‘er met iedereen over zou praten’.

‘Laten we eens praten’, zei hij. “We zijn Amerikanen. Praat er gewoon over. Ik ben voor ons met een geweldige kans om een ​​bevredigend leven te hebben. Zoals ik al zei op elke mogelijke manier, als ik hier ben, gaat het over liefde en respect. Ik hou van mijn jongens “Ik respecteer mijn jongens. Maar ik hou ook van het feit dat ik een Amerikaan ben en dat betekent dat ik vrij ben om mezelf te uiten. En ik ben niet bang om dat te doen.”

De hoofdcoach van Washington, Ron Rivera, weigerde commentaar te geven op de uitspraken van Del Rio tijdens een ontmoeting met medialeden woensdag.

“Ik ga niet praten over de dingen waar ik met mijn coaches over praat, vooral niet over dingen die buiten het veld zijn en niet met voetbal te maken hebben”, zei hij. “Het is gewoon dat iedereen nu recht heeft op zijn mening.”

(Foto: Geoff Burke / USA As we speak)

About Sugito marwoto

Check Also

2022 MLB All-Star Game-roosters: werpers, reserves onthuld

2022 MLB All-Star Game-roosters: werpers, reserves onthuld

De 92e MLB All-Star-game is iets meer dan een week verwijderd en de volledige roosters …