Een opname van Bob Dylan uit 2021 ‘Blowin’ in the Wind’ wordt verkocht voor $ 1,8 miljoen op een veiling: ‘This Is Eigenlijk Schaars’

Een opname van Bob Dylan uit 2021 ‘Blowin’ in the Wind’ wordt verkocht voor $ 1,8 miljoen op een veiling: ‘This Is Eigenlijk Schaars’

Een persoon in Londen zal kunnen luisteren naar Bob Dylan’s “Blowin’ within the Wind” op een acetaatplaat ter waarde van $ 1.769.508. Donderdag werd een opname uit 2021 van Bob Dylans Freewheelin’-klassieker, geperst op acetaat, op een veiling voor de fikse prijs verkocht bij Christie’s in Engeland.

De prijs van de uiteindelijke recordprijs, inclusief commissies, ligt boven het bereik van $ 716.000 tot $ 1.200.000 dat het veilinghuis had geschat, volgens Selection.

De opname uit 2021 van het volkslied uit 1962 werd geproduceerd door T Bone Burnett in Los Angeles en werd rechtstreeks opgenomen op de acetaatplaat, een Ionic Recording genaamd, die een coating heeft die hem beschermt tegen slijtage en nog steeds kan worden afgespeeld op een typische platenspeler .

“Ik denk dat het belangrijk is om te weten voor mensen die zich zorgen maken over de exclusiviteit van wat we doen. Een Ionisch origineel is geen ‘kopie’. Het is een originele opname. We creëren geen schaarste. Dit is eigenlijk schaars”, vertelde Burnett aan Selection over de plaat. “Het is een unieke, handgemaakte, originele opname. We zijn allemaal geconditioneerd om de voorwaarden van en te reageren op dingen uit het kader van massaproductie. Dit is dat niet.”

De opname is alleen beluisterd door potentiële bieders in Londen, New York en Los Angeles, samen met verschillende leden van de media, per Selection. Wie in de toekomst naar de opname zal luisteren, is nu aan de persoon die hem heeft gekocht. De identiteit van de eigenaar is niet openbaar gedeeld.

“Dit is een volledige opstand tegen het massaconsumentisme”, zei Burnett. ‘Het is niet dat ik niet wil dat mensen het horen. Ik denk dat dit de beste plaat is die ik ooit in mijn leven heb gemaakt, dus ik wil dat iedereen het hoort. Voor mijn ego en mijn gevoel van ‘ik zou willen dat iedereen me aardig vindt’, is dit een opoffering. Ik bedoel, je hebt het gehoord. Bob klinkt goed. De band klinkt goed. Het lied is geweldig. En ik moet zeggen, ik denk dat dit het beste is waar ik ooit bij betrokken ben geweest. Het is de beste zanger, het beste nummer, geweldige muzikanten, het geluid is geweldig. Ik zal dit zeggen: ik heb nog nooit iets beters gedaan, om zeker te zijn.”

About Sugito marwoto

Check Also

Meechy Darko van Flatbush Zombies werkt samen met Freddie Gibbs, A-Trak voor nieuw nummer ‘On God’

Meechy Darko van Flatbush Zombies werkt samen met Freddie Gibbs, A-Trak voor nieuw nummer ‘On God’

Meechy Darko van Flatbush Zombies werkt samen met Freddie Gibbs en DJ/producer A-Trak voor een …