Lange tijd coach Romeo Crennel stopt na 39 NFL-seizoenen

Lange tijd coach Romeo Crennel stopt na 39 NFL-seizoenen

Houston Texans assistent-coach Romeo Crennel kondigde maandag zijn afscheid aan na 39 seizoenen in de NFL.

“Voetbal is mijn hele leven geweest en het is al 50 jaar een droom die uitkomt om te coachen”, zegt Crennel in een verklaring. “… Ik zal alles missen wat betreft teaching en lesgeven, maar wat ik het meest zal missen is elke dag bij de jongens zijn. Mijn doel was om elke speler en coach in de beste positie te brengen om te slagen en ik beschouw elke man die ik heb gecoacht of gewerkt met een deel van mijn familie.

“Ik wil ook mijn vrouw Rosemary en mijn drie dochters, Lisa, Tiffany en Kristine, bedanken voor al hun steun door de jaren heen. Door hun liefde en onbaatzuchtigheid heb ik mijn droom kunnen waarmaken. Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om meer tijd met mijn kleinkinderen door te brengen, terwijl ik me toch bezig houd met het spelletje voetbal.”

Crennel bracht de afgelopen acht seizoenen bij de Texanen door als defensieve coördinator, assistent-hoofdcoach, assistent-hoofdcoach, interim-hoofdcoach en, meest recentelijk, senior adviseur voor voetbalprestaties.

Crennel was hoofdcoach van de Browns, Chiefs en interim-hoofdcoach van de Texans, en was assistent-coach bij de Giants, Patriots, Jets, Browns, Chiefs en Texans. Gedurende zijn hele carrière heeft de 74-jarige groups geholpen om 17 play-offs, 13 divisietitels, zes conferentietitels en vijf Tremendous Bowl-overwinningen te behalen.

(Foto: Jonathan Bachman / Getty Pictures)

About Sugito marwoto

Check Also

2022 MLB All-Star Game-roosters: werpers, reserves onthuld

2022 MLB All-Star Game-roosters: werpers, reserves onthuld

De 92e MLB All-Star-game is iets meer dan een week verwijderd en de volledige roosters …