Lizzo verandert ‘Grrrls’-tekst: ‘Ik wil nooit denigrerende taal promoten’

Lizzo verandert ‘Grrrls’-tekst: ‘Ik wil nooit denigrerende taal promoten’

Lizzo heeft een songtekst gewijzigd in haar nieuwe nummer “Grrrls” nadat ze werd geroepen voor het gebruik van een beledigende smet. De single, die ze afgelopen vrijdag dropte, zal verschijnen op haar aankomende album Particular.

Hoewel het nummer bedoeld leek te zijn als een vrolijk en krachtig volkslied, bekritiseerden verschillende followers en voorstanders van handicaps het vanwege het gebruik van het woord ‘sp-z’ in het openingsvers.

Lizzo nam de kritiek ter harte en erkende het gebruik van het ‘schadelijke woord’ maandag in een Instagram-bericht.

“Laat me één ding duidelijk maken: ik wil nooit denigrerende taal promoten”, schreef ze. “Als dikke zwarte vrouw in Amerika heb ik veel kwetsende woorden tegen me gebruikt, dus ik begrijp de kracht die woorden kunnen hebben (of het nu opzettelijk is of in mijn geval, onbedoeld.)

“Ik ben trots om te zeggen dat er een nieuwe versie van ‘Grrrls’ is met een tekstwijziging,” vervolgde ze. “Dit is het resultaat van luisteren en actie ondernemen. Als invloedrijke artiest ben ik toegewijd om deel uit te maken van de verandering die ik in de wereld verwachtte te zien.”

De tekst van de nieuwe versie begint nu met “Maintain my bag, bitch/Maintain my bag/Do you see this shit?/Maintain me again”, zingt ze in plaats van de originele openingstekst, die het slangwoord aan het einde van die lijnen.

De single volgt Lizzo’s recente danswedstrijdserie Watch Out for the Huge Grrrls, evenals Particular’s eerste single, ‘About Rattling Time’. De zanger debuteerde ook het titelnummer van de LP op Saturday Night time Stay.

Lizzo maakte onlangs ook bekend dat er dit najaar een HBO Max-documentaire over haar leven in première gaat. Particular, Lizzo’s langverwachte vervolg op Cuz I Love You, komt uit op 15 juli.

About Sugito marwoto

Check Also

Meechy Darko van Flatbush Zombies werkt samen met Freddie Gibbs, A-Trak voor nieuw nummer ‘On God’

Meechy Darko van Flatbush Zombies werkt samen met Freddie Gibbs, A-Trak voor nieuw nummer ‘On God’

Meechy Darko van Flatbush Zombies werkt samen met Freddie Gibbs en DJ/producer A-Trak voor een …