Santigold stapt in haar eigen kracht op nieuw nummer ‘Ain’t Ready’

Santigold stapt in haar eigen kracht op nieuw nummer ‘Ain’t Ready’

Santigold komt met zichzelf in de verhoorkamer in de nieuwe korte video bij de komst van haar nieuwste nummer, ‘Ain’t Prepared’. Het nummer zal verschijnen op het nieuwe album van de muzikant, Spirituals, dat op 9 september zal verschijnen.

“Ain’t Prepared” voelt zowel atmosferisch als zwaar aan, met de falsetto-zang van Santigold die de ruimtes tussen de beukende drums en industriële synths opvult. De korte video bij het nummer komt overeen met de uitdagende toon van Santigold’s songtekst – “I do know that fools boy ain’t prepared/Nonetheless they spill their lies and fault” – waarbij de muzikant zichzelf tegenkomt in een steriele verhoorkamer voordat ze al haar woede loslaat.

In een verklaring legde Santigold uit dat ze “Ain’t Prepared” begon met producer Illangelo voordat Sbtrkt en Dre Cranium haar hielpen om het nummer af te maken. “Het was een van die nummers waar zodra ik mijn mond opendeed de hele melodie eruit stroomde”, vervolgde ze. “Er waren geen woorden, maar alle emotie was er. Voor mij klonk het lied vol strijd en doorzettingsvermogen. Het klonk als een strijd, en ik wilde dat de productie stoer zou klinken, die grit zou weerspiegelen. In het start had ik moeite om de juiste teksten te vinden, maar toen ik ze goed had en ze op een avond alleen in mijn studio begon te zingen, moest ik huilen. Dit lied was mijn eigen strijdlied. Het gaat over het nemen van de hits die het leven met zich meebrengt en weer opstaan. Het gaat over verandering en vooruitgaan. Het gaat om geloof en visie. En het gaat erom dat je in je eigen kracht gaat staan.“

“Ain’t Prepared” komt op de hielen van Santigold’s recente nummer, “Excessive Priestess”, dat vorige maand uitkwam. Beide nummers zullen verschijnen op Spirituals, dat volgt op haar dancehall-mixtape uit 2018, I Do not Need: The Gold Hearth Classes. Haar laatste officiële studioalbum, 99¢, kwam uit in 2016.

Spirituals bevat bijdragen van een reeks producenten en medewerkers, waaronder Rostam, Nick Zinner van Yeah Yeah Yeahs, Boys Noize, JakeOne, Doc McKinney, Psymun, Ricky Blaze, Lido, Ray Brady en Ryan Olson.

“Het opnemen van dit album was een weg terug naar mezelf nadat ik vastzat in de overlevingsmodus”, zei Santigold. “Pas toen ik de ruimte maakte om te creëren, realiseerde ik me dat ik niet alleen muziek aan het maken was, maar ook een levensader. Californië stond in model, we verstopten ons voor een plaag, de protesten voor sociale rechtvaardigheid ontvouwden zich. Ik had in mijn leven nog nooit sneller teksten geschreven. Nadat ze een totale author’s block hadden, begonnen ze eruit te stromen. Ik besloot om de toekomst te creëren, om te kijken naar waar we naartoe gaan, om schoonheid te creëren en naar die schoonheid toe te trekken. Dat heb ik voor mezelf nodig, maar het is er ook voor wie het nodig heeft.”

spirituals Tracklijst

1. “Mijn verschrikking”
2. “Niets”
3. “Hogepriesteres”
4. “Inbodes van de nieuwe wereld”
5. “Getuige”
6. “Schud”
7. “De laatste”
8. “Geen paradijs”
9. “Is niet klaar”
10. “Eerst vallen”

About Sugito marwoto

Check Also

Meechy Darko van Flatbush Zombies werkt samen met Freddie Gibbs, A-Trak voor nieuw nummer ‘On God’

Meechy Darko van Flatbush Zombies werkt samen met Freddie Gibbs, A-Trak voor nieuw nummer ‘On God’

Meechy Darko van Flatbush Zombies werkt samen met Freddie Gibbs en DJ/producer A-Trak voor een …